THE CYBER STOKIST, WHERE THE RETURN TO NATURE BEGINS.

BERAPAKAH KOS PEMASANGAN ALAT HYDROGEN GAS INI?

Kos pemasangan alatan ini tergantung kepada kuasa cc kereta dan juga apakah pilihan (option) yang anda mahu……samada anda memasang set sepenuhnya atau pun setengah set sahaja. Prestasi penjimatan fuel juga bergantung kepada pilihan anda. Pilihan pemasangan separuh set akan memberikan prestasi sekurang kurangnya penjimatan fuel dari 20% ke atas…..

SEMUA HARGA TERMASUK KOS PEMASANGAN
HYDROGEN BOOSTER MODEL (BHG I) 1,650.00
KERETA BAWAH 1700 CC(bukan fuel injection)
1 H2O GENERATOR C/W ASS
2 FUEL HEATER
KERETA BAWAH 1700 CC( fuel injection) 1,750.00
1 H2O GENERATOR C/W ASS
2 MAP SENSOR
KERETA ATAS 1700 CC(bukan fuel injection) 1,980.00
1 H2O GENERATOR C/W ASS
2 FUEL HEATER
KERETA ATAS 1700 CC( fuel injection) 2,080.00
1 H2O GENERATOR C/W ASS
2 MAP SENSOR
WATER FOR GAS MODEL(BHG II)
KERETA BAWAH 1700 CC (bukan fuel injection) 1,650.00
1 H2O GENERATOR
2 H2O ASSEMBLY
3 VAPORISER
4 FUEL HEATER
5 PCV ENHANCER
KERETA BAWAH 1700 CC (fuel injection) 1,730.00
1 H2O GENERATOR
2 H2O ASSEMBLY
3 VAPORISER
4 FUEL HEATER
5 PCV ENHANCER
6 EFIE DEVICE (OPTION)
KERETA ATAS 1700 CC (fuel injection) 1,980.00
1 H2O GENERATOR
2 H2O ASSEMBLY
3 VAPORISER
4 FUEL HEATER
5 PCV ENHANCER
6 EFIE DEVICE (OPTION)
KERETA ATAS 1700 CC (bukan fuel injection) 1,780.00
1 H2O GENERATOR
2 H2O ASSEMBLY
3 VAPORISER
4 FUEL HEATER
5 PCV ENHANCER
JIKA ANDA MEMBELANJAKAN PETROL SEBULAN RM300.00, DALAM MASA 12- 18 BULAN
ANDA DAPAT SEMULA PERPELANJAAN PEMASANGAN ALAT INI.

SECARA KASARNYA HARGA PEMASANGAN ALAT INI ADALAH DI ANTARA RM1,400 HINGGA RM2,400 TERGANTUNG KEPADA KUASA C.C., JENIS INJEN DAN PEMILIHAN KOMPONEN ASAS DAN TAMBAHAN. KEKESANAN PENJIMATAN JUGA BERGANTUNG KEPADA PEMILIHAN KOMPONEN TERSEBUT.

HARGA ALAT FUEL SAVER KONSEP RUAPAN GAS:

1. fuel saver 7000MPG RM1,260

2. fuel heater w4g RM750

HARGA ALAT FUEL SAVER KONSEP SISTEM ELEKTRIKAL

1. i-charge RM599

2. ELEC booster RM1,250

Setakat ini saya tidak menyimpan stok.

JIKA ANDA MEMBELANJAKAN RM300 UNTUK PETROL KERETA ANDA, DI ANGGARKAN PINJAMATAN PETROL DALAM TEMPUH 14-18 BULAN KEMUDIANNYA AKAN DAPAT MENGEMBALAN KOS PEMASANGAN ANDA.

29 Comments »

  1. Salam….
    saya tinggal sekitar Johor
    perbelanjaan minyak saya satu bulan lebih kurang Rm 1300
    dan orang yang berkerja macam saya ada 100 org seluruh malaysia
    semuanya sedang mencari satu kaedah penjimatan petrol selain mengunakan NGV
    saya rasa lebih ramai akan mencuba kaedah hydrogen

    apa cadangan jika saya menjadi ajen komponen hydrogen serta dengan pemasangan sekali bagi pihak tuan?

    Saya harap tuan dapat jelaskan dengan sejelas-jesalnya

    sekian terimakasih
    vpower2000@gmail.com

    Comment by Azman — June 10, 2008 @ 5:41 pm

  2. saya berminat dgn pemasangan HYDROGEN GAS dan ingin mengetahui pemasangan terdekat berdekatan kajang dan bagaimana ingin menjadi ejen pemasangan HYDROGEN GAS ini dan berapa kah modalnya?

    Comment by mazli zainudin — July 21, 2008 @ 2:23 am

  3. En Azman dan Mazli
    lihat e mail anda.

    Comment by cyberstokist — July 21, 2008 @ 3:41 am

  4. Salam,
    Saya telah mencuba membuat sendiri unit hidrogen generator dengan merujuk e-book water4gas yang telah saya beli secara online.
    Setelah menguji unit tersebut ternyata ianya berfungsi dengan baik.
    Tetapi malangnya saya tidak dapat memulakan ujian keatas kereta saya kerana ketiadaan alat EFIE atau MAP sensor untuk melengkapkan unit hho generator yang telah saya bina sendiri itu.
    Soalan saya adala spt berikut:
    1. Apakah yang lebih sesuai digunakan bagi kereta kelisa EFI? EFIE atau MAP sensor?
    2. Adakah pihak tuan ada menjual alat ini secara berasingan (tanpa kit lengkap hh2), jika ya berapakah harganya termasuk kos penghantaran ke Sabah?
    3. Adakah mudah untuk memasang alat ini sendiri?
    4. Bolehkah alat AFC (air fuel controller) contohnya dr jenama Apexi menggantikan fungsi alat ini?
    Sekian terimakasih.

    Comment by Nazrie Abdullah — July 21, 2008 @ 8:46 am

  5. En Nazrie, selamat datang ke kelab “Pencoba Alternatif fuel/w4g” ! Tahniah kerana anda berani mencuba tidak seperti kebanyakan orang yang banyak bertanya tapi tak buat apa2 pun.

    1. Efie lagi baik, tapi MAP pun berfungsi serupa.
    2. ya,rm530. Saya tengah mencipta MAP sendiri, tapi ambil masa sedikit. Doakan kalau berjaya herganya mungkin separuh dari itu.
    3. ya, saya boleh pandu step by step sampai anda boleh !
    4. Tidak.AFC tidak mengawal fuel mixture.

    Comment by cyberstokist — July 22, 2008 @ 12:03 am

  6. salam

    saya berminat untuk jadi egen encik utk penjualan serta pemasangan hyro fuel ini.

    macam mana cara nya

    email saya zzranhill@yahoo.com

    terimakasih

    Comment by zulkifly — July 30, 2008 @ 8:17 am

  7. En Zul, lihat e mail saya.

    Comment by cyberstokist — July 30, 2008 @ 9:46 am

  8. saya pakai kia caren 1.8 injection 2003. cadang nak pasang sebelum hari raya. berapa anggaran kos, dan dimana tuan. saya diipoh. sms saya 0136216628 atau luqmana12@yahoo.com

    Comment by luqman — September 4, 2008 @ 1:03 am

  9. Saya berminat untuk mencuba Hydrogen Tech nie untuk kereta sendiri dan seterusnya jadi agen untuk penjualan dan pemasangan di W.P.Labuan. Boleh bantu..

    Comment by man — September 7, 2008 @ 6:30 pm

  10. yes. sila semak e mail anda.

    Comment by cyberstokist — September 8, 2008 @ 3:12 am

  11. Salam…
    Saya telah surf banyak website tentang hydrogen nie sebab tengahm mencari alternatif lain untuk bahan api. Saya menggunakan Hyundai Matrix 1.6cc. Dengan body seberat 1.3tan, penggunaan minyak agak kuat. So saya minat nak pasang alat nie tetapi beberape perkara saya perlu tahu…

    1. Berapakah kos sebenar alat nie, termasuk pemasangan?
    2. Ada jaminan ke atas alat nie tak. Kalu rosak atau tidak berfungsi saya nak berhubung dengan sape?
    3. Alat nie kene buat maintenance tak atau cuma tambah air je?

    TQ

    Comment by Zulhelmi — September 29, 2008 @ 1:14 am

  12. Waalaikumussalam,

    Kos alat ni RM550 tidak termasuk kos pemasangan. Boleh pasang sendiri.
    Kos EFIE ( alat kawalan injection fuel) RM480(import) atau RM250 (local).
    Tiada apa2 jaminan. Tetapi saya replace new jika rosak dalam tempoh 6 bulan.
    Ya tambah air suling ja dan jika tak ada gas keluar tambah sedikit katalis (given).
    Saya perlukan 2- 3 minggu sebelum alat ini siap disediakan.
    Terima kasih.

    Comment by cyberstokist — September 29, 2008 @ 7:49 am

  13. saya dah pasang NGV kat kete NAZA RIA boleh ke pasang Hydro Fuel sekali kat keta sya

    Comment by mojo — June 17, 2009 @ 9:16 am

  14. Naza Ria dah pasang NGV kalu pasang Hydro Fuel sekali bleh tak jimat lagi kos bahanapi , berapa kos pasang.

    Comment by mojo — June 17, 2009 @ 9:18 am

  15. ader x HHO yg leh letak kt motor?..brp rege?

    Comment by rider — May 16, 2011 @ 3:19 pm

  16. Aztec Marketing,berminat utk menjadi salah satu agent pemasaran pada alatan ini/hh2-bagaimana cara nya?

    Comment by azman — August 18, 2011 @ 10:03 pm

  17. Aztec Marketing,berminat utk menjadi salah satu agent pemasaran pada alatan ini/hh2-bagaimana cara nya? sila hubungi saya utk keterangan lanjut…017-328 4500 tks

    Comment by azman — August 18, 2011 @ 10:22 pm

  18. saya berminat dgn pemasangan HYDROGEN GAS dan ingin mengetahui pemasangan terdekat berdekatan kajang dan bagaimana ingin menjadi ejen pemasangan HYDROGEN GAS ini dan berapa kah modalnya?

    Comment by Arif — March 2, 2012 @ 3:53 am

  19. saya berminat dgn pemasangan HYDROGEN GAS dan ingin mengetahui pemasangan terdekat berdekatan Puchong..

    Comment by Arif — March 2, 2012 @ 3:54 am

  20. sya pernah pasang hydrogen fuel kat naza ria tahun 2009. Ia memang berkesan jimat 50%. Biasa perjalanan dari semban ke ipoh kos petrol 100 skali jln. tetapi lepas pasang hydro fuel jdi rm50 skali jln. masa tu blum ramai yg pasang. Sya psang dgn hrga RM800 sja masa tu sebuah w.shop di kg.subang.

    tpi ketika itu set hydro fuel sgt basic. jadi poblem yg paling ketara ialah fius HHO slalu terbakar. Sbgi alternatif sya tukar pakai realy. Masalah ok sikit. Namun yg tak tahan msti kene tuka air dlm HHO rector sminggu skali, sbb air tu cepat kotor, jadi warna coklat. Bila air dah kotor HHO kurang berkesan.

    Skarg bnyk set baru yg lbih hebat. Klu anda brani mencuba anda bole downlod e-book dlm web water 4gas. Anda juga bole beli set yg dijual di situ.

    Tetapi awas jika anda tiada basic teknikal tentng enjin ada kebarangkalian anda gagal utk memasang alat ini sehingga berfungsi dgn maksimum. Tapi jika ada ada basic teknikal enjin yg kuat ia amat mudah di pasang dlm kedua2 jenis engin sama ada engin fuel injection atau kaburator.

    jika ada ada pertanyaan boleh hubungi sya dgn email
    bellatrix05@gmail.com

    Comment by Bell — March 23, 2012 @ 10:54 am

  21. Salam…. Saya azizan nak contact ntuk pemasangan bagi pihak atau dengan kata lain agen tuan di johor bahru…. Contact no 0127962669 azizan251180@gmail.com

    Comment by azizan — July 22, 2012 @ 2:44 pm

  22. dekat kelantan ada ke jual gasnya?

    Comment by Kamarul — October 16, 2012 @ 5:06 am

  23. saya pengguna kenderaan perodua viva di jerantut, berminat untuk pemasangan hydrogen gas. saya ingin tahu berapakah kosnya, pusat pemasangan terdekat dan lokasi stesen pembekalan gas terdekat.

    Comment by anuar — August 30, 2013 @ 3:00 am

  24. Nak tahu lebih lanjut pasal pemasangan hydrogen gas ni n klau dapat bg contact johor lagi bgs… Thanks ya..šŸ™‚

    Comment by Lydia — November 14, 2013 @ 8:10 am

  25. saya berminat dgn pemasangan HYDROGEN GAS kat kereta iswara saya dan saya ingin tahu berapa kos barang dan pemasangan….. dan juga ingin mengetahui pemasangan terdekat berdekatan johor dan bagaimana ingin menjadi ejen pemasangan HYDROGEN GAS ini dan berapa kah modalnya?tolong email ksn kat saya secepat yang boleh….shahrizal1986@yahoo.com.my atau boleh whassap kat saya terus 0108065183

    Comment by md shahrizal bin miskan — August 3, 2014 @ 11:29 am

  26. salam bang, saya nak pasang untuk toyota vios. kat mana boleh saya pasang ngv ni area johor ?

    Comment by Amar Ridzuan Awang — March 17, 2015 @ 4:45 am

  27. Says nak tanya enjin diesel boleh ke tak pasang alat hidrogen gas ni. Berapa kos dan kat mana nak pasang.

    Comment by wan — May 2, 2015 @ 3:36 pm

  28. Assalam….saya berhajat nak pasang hidrogen gas di kereta volvo 240 saya..tong yg ringin..bape kos pemasangan..area KL Setapak Jaya..tk

    Comment by noorisah wahab — July 28, 2015 @ 5:53 am

  29. berminat pasang dan jadi agen.
    Sila emel atau talipon
    012-8086628
    stephenchen2862@gmail.com

    Comment by SC — August 21, 2016 @ 4:22 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

    December 2016
    M T W T F S S
    « Oct    
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  

    water for fuel, guna air ganti minyak.

    Blog Stats

    • 97,556 hits

    Top Clicks

    • None
%d bloggers like this: