THE CYBER STOKIST, WHERE THE RETURN TO NATURE BEGINS.

ALAT PENJIMAT FUEL TERKINI !(BHG I).

Ada beberapa sebab utama mengapa dunia hari ini memilih alat penjimat fuel jenis ini. Kelebihan ini tidak terdapat dalam alat penjimat fuel yang lain dalam pasaran.

1. Kerana asap kenderaan yang memakai alat ini mesra alam, non-toxic (bersih) sampai boleh di hidu.

2. Tiada perlu kepada top-up atau tambahan cecair lain.

3. Ianya teknoloji terkini kerana trend kenderaan masa hadapan akan menuju kearah ini.

4. Ianya tidak memerlukan ubahsuai enjin.

6. Ianya mudah di pasang oleh mana mana bengkel (bolih pasang sendiri).

7. Cara alat ini berfungsi sangat logik atau masuk akal (munasabah). Macam isu macamana nak jimat

perbelanjaan harian-ianya boleh dijimatkan kalau dapat ‘makan free’. Jagi kenderaan pun begitu,

ianya menjimatkan fuel kerana mendapat setengah fuel free (air).

8. Kerana tahap penjimatannya tinggi di bandingkan dgn lain lain alat. Sehingga 80% kalau pandai tune.

9. Kerana ianya telah dicuba dan di pakai oleh negeri maju seperti di Eropah dan USA.

10.Kerana ianya boleh dipakai oleh kereta biasa, injection, petrol atau disel, lori, bus dan track.

Sekarang mereka sedang mencipta sais kecil untuk dipakai oleh motorsikal.

11.Kerana walaupun harganya mahal sedikit tetapi penjimatannya sangat tinggi sehingga anda dapat

‘recover’ dalam tempuh pendek. Contuhnya katalah kos pemasangan RM1,800. Sekarang anda

membelanjakan RM300 untuk minyak sebulan. Kalau penjimatan 50%, anda telah jimat RM150

sebulan. Ertinya dalam masa 12 bulan anda telah ‘cover’ kosnya. Alat ini boleh di guna bukan

untuk 12 bulan, malah bertahun tahun sama lama dengan umur kenderaan anda.

ALAT INI IALAH HYDROGEN BOOSTER !

A-SATU SET MODEL 12 HYDROGENBOOSTER C/W ASS. BERHARGA RM1,400 TANPA UPAH PEMASANGAN UNTUK KERETA DIBAWAH 1600 CC

B-SATU SET MODEL 15 HYDROGEN BOOSTER C/W ASS. BERHARGA RM1,650 TANPA UPAH PEMASANGAN UNTUK KERETA DI ATAS 1600CC – 2800CC.

ALAT efie ( Electronic Fuel Injection Enhancer) atau pun MAP (manifold absolute pressure sensor)adalah di perlukan untuk mengawal signal dari oxygen sensor sebelom singnal iti sampai ke komputer injen bagi kecekapan dan kekesanan penjimatan fuel.(ALATAN INI UNTUK KERETA YANG PAKAI INJECTION FUEL SAHAJA).

ALAT EFIE

ALAT MAP

Kos pemasangan alatan di atas adalh di antara RM1,650 – 2,080 sahaja tergantung kepada kuasa cc dan samada kereta anda mempunya fuel injection atau tidak. Sila klik pada tajuk BERAPAKAH KOS PEMASANGAN ALAT HYDROGEN GAS INI.

GAMBAR KERETA YANG DIPASANG HYDROGEN BOOSTER.

9 Comments »

  1. alamat pembekal di kuala lumpur atau berdekatan kajang, no telefon jika ada.

    kereta saya mercedez 2000 123E (Caburetor)
    berapa harga alat hygrojen booster untuk kenderaan macam tu

    Comment by ardinordin — August 29, 2008 @ 9:09 am

  2. Tak ada kat KL atau berdekatan.

    untuk kereta tu Harga RM550.00

    Comment by cyberstokist — August 29, 2008 @ 2:49 pm

  3. dimana nak dapatkan alat hydrogen generator tu kat kl atau kajang atau berdekatan dan berapa kos untk kereter mercedez 2000 123E petrol caburator

    Comment by ardinordin — September 8, 2008 @ 2:06 am

  4. En Ardinordin, hanya boleh mendapatnya melalui poslaju. Harga RM550.00 plus pos RM30.00.

    Comment by cyberstokist — September 8, 2008 @ 2:49 am

  5. Salam,
    Macam mana nak dapatkan ALAT efie( Electronic Fuel Injection Enhancer). Saya dengar berita menyatakankan kalau keter jenis injection spt Getz 1.6 CC kena guna alat ini. Jika tidak i9a tidak berkesan.

    Kedua, alat efie ini nak poasang kat mana? Kalau dah pasang hidrofuel nie, kat mana perlu dilekatkan?
    harap memberi respon segera

    Comment by shah — June 30, 2009 @ 2:07 pm

  6. salam shah, aku ada 5 efie dalam stok..nak, sms je.. 0127211600

    Comment by mizan — July 20, 2009 @ 1:11 am

    • Sy nk tau harga efie berapa ye?

      Comment by hassan — January 7, 2015 @ 11:00 am

  7. TEKNOLOGI NI TAK PAYAH HYDROGEN BOOSTER.4 TAHUN LEPAS DAH BUAT GUNA BOTOL PLASTIK( BOTOL MINUMAN COLA) ..TAK PERLU BERATUS RINGGIT….HANYA MODAL RM 10 JE…..

    Comment by FEQ — April 27, 2012 @ 3:34 pm

  8. cner cara alat trsebut bfungsi??

    Comment by Salaha — September 23, 2012 @ 1:18 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

    December 2016
    M T W T F S S
    « Oct    
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  

    water for fuel, guna air ganti minyak.

    Blog Stats

    • 97,556 hits

    Top Clicks

    • None
%d bloggers like this: