THE CYBER STOKIST, WHERE THE RETURN TO NATURE BEGINS.

APA YANG BERLAKU DALAM ENJIN KERETA SAYA BILA PASANG HB ? | June 22, 2008

SEBENARNYA APA YG BERLAKU DALAM ENJIN KERETA SAYA BILA PASANG HYDROGEN BOOSTER(HB)?

Percampuran HHO(hydrogen gas) dgn fuel dan udara memberi kesan segera menambahkan kadar octane mana mana fuel, ertinya berapa banyak fuel boleh di’compress’ sebelum dibakar. Fuel berkadar rendah (what’s called “Regular” ) membakar lebih mudah dari kadar octane tinggi kerana ianya menggunakan kadar ‘compress’ yang rendah. Ini menyebabkan fuel terbakar lebih awal sebelum piston di point paling tinggi TDC point( Top Dead Center point), menyebabkan ianya kurang effisyen, kerana itulah ‘power’ kurang dalam fuel regular. HG akan menyebabkan fuel walaupun regular (low octane grade) membakar lebih perlahan macam fuel octane grade tinggi. Menjadikan ianya grade tinggi octane bermakna lebih kuasa kerna pembakaran berlaku sehampir TDC point, jadi pembakaran lebih sempurna dan lebih effisyen, ini menjadikan kurang pembaziran fuel dan mengurangkan penggunaan fuel.[Jadi anda tak ada masalah jika anda pakai fuel octane rendah ‘minyak regular’. Itu pun save lagi].
You see, teknologi ini bukan kita guna air sepenuhnya tetapi menambahkan HG dalam pembakaran sebagai ‘supplement” kepada fuel yang kita gunakan sekarang. Ianya memberi kesan supaya fuel yang kita gunakan itu bertindak lebih effisyen, dalam kes ini adalah tindakbalas free energy (water yang bertukar kepada HG dengan udara dan fuel). Dgn itu pembakaran dalam kebok kereta anda adalah dari tiga energy: fuel/minyak, HHO dan udara. Satu kena beli dan dua darinya lagi adalah ‘free’ energy. Dalam keadaan sekarang ini pembakaran hanyalah dari dua tenaga sahaja, udara dan fuel/minyak, Satu kena beli dan satu nya free. Itulah yang berlaku dalam enjin kereta anda!!! Anda membakar menggunakan 3 energy, dimana dua darinya adalah free. Bayangkan penjimatannya!. Yang kena beli tu lah, yang free tak perlu jimatnya.
BANYAK MANA PAKAI AIR?
Sedikit sahaja. satu galen boleh tahan sampai 2-3 bulan. One lb Hydrogen mempunyai 80% energy tetapi apabila ianya ditukarkan kepada HHO(Brown gas yang dikeluarkan oleh HB) akan menjadi 300%. Satu gelen air bila bertukar menjadi HHO, akan menjadi 1,866 gelen combustible gas ! WOW enough power man! Anda hanya perlu cek dan kalau perlu top-up setiap 800-1000 km. SEE VIDEOa

KLIK DISINI


Posted in 1

1 Comment »

  1. Jimat Minyak T.A.C: Penjimatan Minyak Dengan Jaminan
    Jimat Minyak T.A.C: Penjimatan Minyak Dengan Jaminan: Cuba dahulu baru tahu………. Mengapa perlu menekan pedal minyak tanpa anjakan kuasa yang memuaskan?
    Cubalah alat tambahan T.A.C kami dahulu baru buat keputusanya….

    Jaminan tanpa bayaran jika tiada ketara KUASA setelah pemasangan.
    Dicatat oleh Jimat Minyak\Tingkat Kuasa Kuda di 13:17 1 ulasan Email This
    BlogThis!
    Share to Twitter
    Share to Facebook

    Penjimatan Minyak Dengan Jaminan
    Penjimatan Minyak Dengan Jaminan
    Cuba dahulu baru tahu……….

    Mengapa perlu menekan pedal minyak tanpa anjakan kuasa yang memuaskan?
    Mengapa perlu teragak-agak bila hendak memotong kereta di hadapan, yang juga mungkin merbahayakan pada kenderaan anda dan anda.

    Kini dengan adanya T.A.C (Technology Air Compressor) dapat membantu penyelesaian kenderaan anda. T.A.C berfungsi sebagai kawalan udara yang berlebihan di dalam “fuel injection”,”fuel pump” mahu pun “kaburator” kenderaan anda. T.A.C juga dapat mengawal angin yang berlebihan pada sistem “break” kenderaan anda.

    Apa yang di lakukan oleh T.A.C adalah sebagai alat kawalan penyelarasan angin pada mana-mana bahagian yang berlebihan seperti kemasukan angin di dalam “kaburator,fuel pump mahu pun fuel injection” kereta anda. Penyelarasan angin ini amat ketara pada kenderaan anda. Jaminan pada peningkatan kuasa kuda anda melebihi dari 40% dari kuasa kuda asal kenderaan anda. Ianya menjadikan kenderaan anda menjadi lebih ringan dan penjimatan minyak amat ketara sekali. Kuasa untuk memotong dapat di rasai dari biasa, kerana anjakan kenderaan anda telah meningkat ketahap 49% kuasa tambahan penyelalasan angin yang berlebihan di dalam sistem kaburator,fuel injection,fuel pump dan juga sistem break kenderaan anda.
    Pencapaian pada tahap maximum juga dapat di rasai pada “Plug N Play” jika anda peminat pada pecutan maximum.

    Jaminan barangan kami sehingga anda menukar kereta anda.(kecuali rosak di sebab kan kecuaian atau sengaja di ubah suai lainya)
    T.A.C telah lebih dari 10th dalam pasaran.

    Keistimewaan lainya
    1) Engine lebih senyap selapas pemasangan
    2) Melambatkan proses bakaran pada Engine Oil (Minyak Hitam) kenderaan anda
    3) Sistem break lebih baik dari sebelumnya
    4) Menyelaraskan suhu kenderaan anda menjadi sejuk
    5) Sistem aircond (hawa dingin) lebih efektif
    6) Kuasa kuda kenderaan anda meningkat pada 40% ke 60% (ada jaminan)
    7) Penjimatan minyak yang amat ketara (kecuali anda tidak membuat pecutan maksima)

    Jaminan T.A.C sewaktu pemasangan, jika anda tidak berasa kelainan pada kenderaan anda, kami tidak menerima sebarang bayaran dari pihak anda.

    Dalam masa pemasangan, prestasi kenderaan anda semankin meningkat bila mana engine kenderaan anda telah melebihi 5000km.

    Ini kerana kenderaan anda telah selaras dengan kawalan angin yang telah di “setting” pada tahap penyesuaian kenderaan anda.

    Harga Untuk Setting Standard RM 800.00
    Harga Untuk Sistem Air Dan Minyak RM 1500.00

    JAMINAN KAMI…
    Kepuasan anda kepuasan kami. Jika tidak sesuai barang boleh di kembalikan.

    T.A.C adalah barangan yang berkualiti tinggi.
    Berhati-hati dengan barangan tiruan.

    Terima Kasih

    hubungi kami,

    012 781 6732
    019 248 3750
    Dicatat oleh Jimat Minyak\Tingkat Kuasa Kuda di 10:04

    Dicatat oleh Jimat Minyak\Tingkat Kuasa Kuda di 19:22 0 ulasan Email This
    BlogThis!
    Share to Twitter
    Share to Facebook

    Read more »
    Dicatat oleh Jimat Minyak\Tingkat Kuasa Kuda di 10:04 0 ulasan Email This
    BlogThis!
    Share to Twitter
    Share to Facebook

    Saturday, 5 November 2011
    Jimat Minyak T.A.C: Penjimatan Minyak Dengan Jaminan
    Jimat Minyak T.A.C: Penjimatan Minyak Dengan Jaminan
    Jimat Minyak T.A.C: Penjimatan Minyak Dengan Jaminan: Cuba dahulu baru tahu……….

    Mengapa perlu menekan pedal minyak tanpa anjakan kuasa yang memuaskan?
    Cubalah alat tambahan T.A.C kenderaan anda akan dapat anda rasa kepuasanya….

    Jaminan tanpa BAYARAN jika tiada ketara KUASA setelah pemasangan.

    Pertanyaan\Pesanan
    Talian Dari Luar Malaysia
    +60 12 781 6732
    +60 19 248 3750

    Kalimantan Timur
    +628 13 5030 1788 Mr Ali Taylor
    +628 12 5893 948 Mr Yossy
    Dicatat oleh Jimat Minyak\Tingkat Kuasa Kuda di 13:17 1 ulasan Email This
    BlogThis!
    Share to Twitter
    Share to Facebook

    Penjimatan Minyak Dengan Jaminan
    Penjimatan Minyak Dengan Jaminan
    Mampukah TAC menangani kenderaan anda?
    Ya! TAC dapat mengatasi masaalah kenderaan anda dengan tahap maksima.

    Ketaraan maksima dapat anda rasakan setelah pemasangan TAC pada sistem pengawalan angin yang berlebihan dalam sistem pembakaran bahan bakar kenderaan anda. Kenderaan anda akan berasa lebih efektif setelah kawalan TAC dalam sistem “in let air” yang terkawal.

    “Kepuasan Anda Adalah Kepuasan Kami”

    AWAS BARANGAN TIRUAN….!!!
    Dicatat oleh Jimat Minyak\Tingkat Kuasa Kuda di 12:38

    Comment by Tim Haname Saim — November 19, 2011 @ 5:32 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

    June 2008
    M T W T F S S
        Jul »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30  

    water for fuel, guna air ganti minyak.

    Blog Stats

    • 97,556 hits

    Top Clicks

    • None
%d bloggers like this: