THE CYBER STOKIST, WHERE THE RETURN TO NATURE BEGINS.

MACAM MANA NAK PASANG HYDROGEN BOOSTER

Kali ini kita akan bincangkan macamana dan berapa kosnya untuk memasang alatan Hydrogen Booster di kereta anda. Alatan ini di pasang di mana mana tempat kosong dalam kompartmen enjin kereta anda. Ianya tidak memakan ruang yang besar. Kos pemasangannya ialah RM100.00 dan kos alatan ialah RM1,780.00 sahaja. Selepas pemasangan ini anda hanya perlu ‘top-up’ air suling atau puan air beteri biasa bagi setiap 1000 km. Jika anda tak ‘top-up’ kereta anda akan menggunakan fuel seperti biasa.

Alatan yang akan di pasang ialah:

1. Satu unit hydrogen generator on demand yang boleh mengeluarkan gas hydrogen 24 liter/sejam dengan kuasa 15amp.

2. Satu unit fuel heater

3. Satu set vaporiser

4. Volt meter dan assembly.

Masa pemasangan adalah di anggarkan dalam tempoh 1 jam. Anda juga akan di bekalan dengan mixture electrolizer untuk tempoh 6 bulan. Selepas itu anda boleh membeli mixture itu bagi kegunaan 1 tahun dengan bayaran RM20.00. Setiap lebih kurang 1000 – 1200 km perjalanan anda di kehendaki ‘top-up’ hydrogen generator dgn air suling atau air beteri yang boleh di dapati di mana mana kedai minyak.

BAGAIMANA HYDROGEN BOOSTER BOLEH MENJIMATKAN MINYAK BEGITU BANYAK?

Mudah sahaja, tidak seperti lain lain kit penjimatan fuel, (seperti kit magnet, by pass air filter, vocum air pressure, cecair additive dsb yang tidak menambah apa apa pembakaran), Hydrogen booster ini akan menjanakan gas hydroden apabila kereta di hidupkan dan akan menyuntik gas itu bersama masa fuel kedalam pembakaran. Dengan kata lain gas 50% dan fuel 50%. Sebab itulah anda mendapat penjimatan sangat tinggi.

APA FAEDAH NYA MEMASANG ALAT HYDROGEN BOOSTER INI?

1. Penjimatan fuel kereta anda berganda

2. Sistem exost kereta akan mengeluarkan asap bersih (green gas).

3. perestasi enjin dan performance meningkat (Greatly enhance engine power and performance)

4. Mengurangkan kepanasan enjin(Reduce engine temperature)

5. lebih tenang, senyap semasa memandu(calmer, quieter and much smoother engine & gearshifts)

Kos pemasangan alat ini berjumlah RM80.00 + RM1,780.00 =RM1,860.00 boleh di dapati balik dalam tempoh 12 bulan setengah jika sekarang kereta anda menggunakan fuel RM300.00 sebulan !!!!

BAGAIMANA DENGAN KERETA YANG PAKAI INJECTION FUEL ? Nanti saya bincangkan lagi.

Oh ya ada orang tanya, selamat ke pakai hydrogen gas ni, maklumlah gas ni satu jenis dengan yang buat bom tu?

Jangan susah hati, ianya selamat kerana gas ini hanya di janakna apabila kereta mula bergerak, jika kereta di matikan enjinnya tak ada lah gas ini-malah kereta kita sekarang ni lagi merbahaya kerana menyimpan petrol atau pun gas asli di dalamnya…..Hydrogen booster tidak menyimpan(storing) gas hydrogen dalam kereta anda macam anda menyimpan petrol atau gas asli dalam tangki kereta anda. Bolehlah di katakan ianya jenis ‘hydrogen on demand’.

TAK CAYA ? MANA ADA ORANG PERCAYA BUMI NI BULAT 500 TAUN DULU KAN! TUNGGU 3-4 TAHUN LAGI HYBRID KERETA HANYA GUNA HYDROGEN SAHAJA…..

With the cost of oil continuing to climb past $100 a barrel,
many say RM2.00+ a liter will soon be a reality. The time is
now for you to take control of this fuel crisis. Many people
have already done just that. They have freed themselves from
the high cost of gasoline and are now
enjoying the rewards. Here are just some of the benefits of
using the HB system.

1.Possibly double your mileage: Our road tests have achieved 50%
increase on a heavy 350 V8 van, 56% on a Ford truck, 107% on a
Toyota car. Imagine slashing your energy bills left and right!

2.Clean up emissions that damage your health and the health of
your family. When burned, the "hydro Gas" we produce turns
right back into water! No harmful chemicals are emitted from
this system. Since your engine would take LESS gasoline and
BURN IT MORE COMPLETELY, the overall effect is dramatic reduction
in harmful emissions. You'll be able to smell the difference.

3.Greatly enhance engine power and performance.

4.Remove carbon deposits and prevent future carbon build up.

5.Reduce engine temperature - protect your environment and your engine.

6.You will notice a calmer, quieter and much smoother engine &
 gearshifts.
This is due to the effect water has on the combustion cycle inside
your engine.

7.Enjoy a longer life expectancy of your engine, especially pistons,
valves, rings and bearings.

These are just some of the many benefits you will see when you
aquire your own HB System.

7 Comments »

  1. Kat mane nak dapat produk ni…..

    Comment by Mohd Anas Ziqry — June 12, 2008 @ 8:09 am

  2. Sdra, go to http://malaysiangreencar.wordpress.com

    Comment by cyberstokist — June 16, 2008 @ 11:17 pm

  3. bagaimana gas hydrogen ini terhasil antara air dan udara? adakah disebabkan air ini berbuih (buble)?

    Comment by zai — November 8, 2008 @ 12:44 pm

  4. Sdra ya mcm tu kira secara kasarnya.

    Comment by cyberstokist — November 11, 2008 @ 6:25 am

  5. wah bagus sekali saya kebetulan lagi cari artikel mengenai bbh (bahan bakar hydogen) karena saya perlu menghemat biaya utnuk menunjang keperluan keluarga saya, apakah alat ini sudah pernah di ekspor ke indonesia kalau sudah kemana ya saya harus cari..? terimakasih. ahmad-Jakarta, Indonesia

    Comment by gendongrand — February 17, 2009 @ 7:52 am

  6. Anda boleh mendapatkannya dari http://www.malaysiangreencar.wordpress.com
    Ia nya mudah dan boleh di pasang sendiri. Cuma perlu tahukenderaan anda itu jenis apa ya. Jenis pakai kaburetor atau fuel injection. kalau ada foto bahagian injin lagi bagus.

    Comment by cyberstokist — February 17, 2009 @ 8:56 am

  7. untuk makluam sya menggunakan honda perlude 1986 ..1800cc twim cam. jenis apa yang saya perlu HB pakai, dan berapa kos nya.

    Comment by halim — January 31, 2011 @ 3:33 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

    October 2014
    M T W T F S S
    « Aug    
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  

    water for fuel, guna air ganti minyak.

    Blog Stats

    • 86,504 hits
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: