THE CYBER STOKIST, WHERE THE RETURN TO NATURE BEGINS.

ANDA MAHU BELAJAR MEMBUAT HYDROGEN BOOSTER ONLINE?

HYDROGEN GENERATOR

Saya  membuka page ini khas kepada orang/ahli yang berminat belajar membuat hydrogen booster [homemade] untuk kereta petrol/disel atau motosikal anda secara online.  Apa yang anda kena lakukan ialah memberikan nama, alamat dan phone dan e mail saya di khazihjhussain@yahoo.com. Saya hanya akan mengenakan sidikit bayaran setiap seorang. Tutorial akan diberi secara individu sehingga ia berjaya. Satu page khas akan dibuka bagi setiap ahli sepaya saya boleh berinteraksi dgnnya mengikut keperluan masing masing. Hanya saya dan ahli itu sahaja yang boleh masuk dalam page itu dan saya akan memandunya step ke step hingga ia berjaya membuat hydrogen booster sendiri untuk kegunaannya dan pelanggannya kelak. Nota pelajaran akan di beri dari semasa kesemasa sambil kerja kerja secara praktikal akan anda lakukan dgn pengawasan saya. Jangan bimbang gas hydrogen ini tak meletup kalau tak dibakar.

SEBAHAGIAN DARI BAHAN YG DIGUNAKAN

Pendaftaran adalah bermula sekarang. Bayaran ialah RM100.00 sekali sahaja [mulai 1/5/2009] (Tak kesahlah jika anda share dgn kawan kawan pun). Masukkan kedalam akaun saya: KHAZI HJ HUSSAIN AKAUN CIMB NO.02110000963050, lepas itu SMS  0194745766/email saya nyatakan nama/tarikh//masa/jumlah wang.

Oleh kerana sekarang ni banyak sangat e mail yang saya terima bertanyakan bermacamacam saolan, saya hanya menumpukan kepada pelajar pelajar/peserta saya dahulu. Oleh itu setiap peserta sya berikan no. pengenalan tertentu yang akan di catitkan dalam e mailnya kapada saya supaya saya dapat memberikan keutamaan. Saya minta maaf kapada penghantar email yang bukan pelajar/peserta jika saya lambat atau ‘miss’ menjawabnya.

SIAP UNTUK DIPASANG

TAJUK PELAJARAN:

1.  MENGENALI HYDROGEN DAN FUNGSINYA DALAM PENJIMATAN.

2.  CATITAN PERUNDANGAN ADAN AMARAN KESELAMATAN

3.  MENGENALI PARTS DALAM HYDROGEN BOOSTER

4.  FUNGSI HYDROGEN GENERATOR

5.  PENYEDIAN PART UNTUK MENJALANKAN UJIAN PENGELUARAN GAS HYDROGEN

6.  TEKNIK MENJALANKAN UJIAN PENGELUARAN GAS

7.  MEMBINA HYDROGEN GENERATOR SENDIRI

8.  SISTEM PENDAWAIAN

9.  MENGUJI KEKUATAN VOCUUM KENDERAAN DAN MEMASANG HYDROGEN BOOSTER

10.TIP, UJIAN MEMANDU DAN PENYELENGGARAAN.

11.SENARAI PARTS DAN DIMANA MANDAPATKANNYA.

Jangan risau, walau apa pun tahap kelulusan anda, anda akan di bimbing sehingga berjaya mmbina sendiri Hydrogen Booster untuk kenderaan anda.

KALAU PAYAH PAYAH SANGAT, TAK ADA MASA NAK BELAJAR, TRIAL AND ERROR, PERGI BELI SAJA BENDA DAH SIAP DI:

http://malaysiangreencar.wordpress.com/produk-produk-hydrogen-booster/

25 Comments »

  1. ok sy dah bankin yuran tu dan sms. OK ?

    Pingback by Anonymous — August 5, 2008 @ 5:03 am

  2. OK terima kasih. Blog anda dan password sy hantar melalui e mail.

    Comment by cyberstokist — August 5, 2008 @ 6:28 am

  3. Ooooop di atas sebab2 keselamatan, hantarlah butiran pendaftaran anda melalui sms atau e mail.

    Comment by cyberstokist — August 6, 2008 @ 12:07 am

  4. TK Chen, your password and blog will be ready for you by 7.00 am tomorrow. Pls check yr e mail.

    Comment by cyberstokist — August 6, 2008 @ 9:31 am

  5. Wassalam, Sdra Ustaz, password dan blog sdra akan siap digunakan sebelum 8.00 pagi esok. sila semak e mail sdra esok. Terima kasih.

    Comment by cyberstokist — August 6, 2008 @ 9:32 am

  6. Untuk makluman sdra sdri sekalian, semua e mail anda akan saya jawab terus ke e mail anda dan blog khas anda, tidak lagi melalui ruangan ini. Sila semak e mail sdra/i atau login blog anda. jika anda tidak mendapat e mail saya atau tidak dapat login blog khas itu, anda boleh hubungi saya sms/e mail atau melalui ruangan komen ini.

    Comment by cyberstokist — August 7, 2008 @ 7:04 am

  7. Terima kasih banyak 2 sdra atas sambutan hangat yang di beri. Setiap anda akan saya buka secara percuma blog di wordpress.com dan setiap anda akan mendapat password dimana anda boleh login. Selepas itu pelajaran pertama akan bermula dan setiap satunya diikuti dgn latihan praktikal.Dalam blog itu saya dan anda akan berkomunikasi. Oleh kerana blog ini adalah di antara saya dan anda sahaja, janganlah segan2 untuk bertanya, walaupun betapa “bodoh”nya soalan itu tidak mengapa, sebab tiada siapa yang tahu….kecuali anda dan saya sahaja.Jka dalam tempoh 24 jam anda belum menerima e mail/blog itu, anda boleh sms atau cal.
    Saya jamin di akhir kursus nanti (katalah satu bulan) anda pasti boleh mencipta satu device hydrogen booster untuk kereta atau pun motosikal anda.

    Comment by cyberstokist — August 8, 2008 @ 5:02 am

  8. Terima kasih lagi sekali banyak2 atas sambutan. Kerana banyak yang telah mendaftar, saya tak guna blog lagi. Sekarang saya guna e mail biasa kerana ianya saya dapati lebih praktikal dan saya boleh melayan setiap orang dengan lebih mudah mengikut keperluan dan tahap pembelajaran masing2 yang tidak serupa. Ada di antara anda yang ‘past learner’ boleh skip beberapa tajuk dan terus membuat device, tapi ada yang ‘slow learner’ tak mengapa, take your time – saya pasti akhir nya nanti anda pasti boleh mencipta sendiri….
    and than, u drive yr car laughing at those drivers around u who suffering from fuel price increase !

    Comment by cyberstokist — August 29, 2008 @ 4:11 am

  9. Kepada TEE090, minsuz,ramis90,fuzani dan ahmadiz tolong daftar email lain, kerana e mail anda ‘unreachable’. SMS saya e mail anda yg baru.

    Comment by cyberstokist — August 29, 2008 @ 4:15 am

  10. kepada FAU dan SUMCHAT, anda tak payah risau jika sukar mendapatkan bahan bahan, pada akhir kursus anda akan dapati senarai bahan dan harganya sekali dan dimana boleh mendapatkannya kalau tiada di tempat anda.

    Comment by cyberstokist — September 17, 2008 @ 12:40 am

  11. Masih buka ke utk buat sendiri HHO ni?

    Comment by kimut — October 4, 2008 @ 2:34 am

  12. Sdra2 yang bertanya, banyak sangat lah:
    Ya…electrode tidak semestinya dibuat dari dawai, tetapi boleh dibuat dgn menggunakan plate. Memang plate lebih utuh dari dawai dan lebih banyak gas keluar. Anda akan belajar semuanya ini dalam stage Dua nanti selepas anda menamatkan stage satu.Saya kira ini adalah bonos kepada anda kelak (yang jadi pelajar saya)…..

    Comment by cyberstokist — October 11, 2008 @ 9:33 am

  13. ADAKAH KERETA FUEL INJECTION BOLEH GUNA HYDRO FUEL?
    HARGA PEMASANGAN

    Comment by KHOR — October 21, 2008 @ 4:23 am

  14. La…kena semak tulisan saya dalam blog…

    Comment by cyberstokist — October 21, 2008 @ 1:07 pm

  15. kelas tu ajar utk kereta injection jgk ke? thx..

    Comment by Vic — October 28, 2008 @ 9:42 am

  16. kelas tu ajar cara bak buat hydrogen booster yang boleh di pasang samada kereta carb atau injection. Tapi untk pasang kat injec kena tambah alat lain (efie) yang cara membuatnya tak ada di kelas tu. itu pelajaran lain.eg kelas buat efie pulak….

    Comment by cyberstokist — October 29, 2008 @ 12:42 am

  17. salam sejahtera,

    soalan saya apa bezanya kita menggunakan air yg sudah dicharging atau air biasa saja dari sudut out put gas
    berapa lama masa untuk dicharging air itu

    Comment by ajedeen — December 24, 2008 @ 8:28 pm

  18. Ada org pakai air yng di caj habis air caj lagi. air yg di caj tidak merosakkan enjin. itu jika pakai air, tapi sebenarnya aistem saya tak pakai air, pakai hho. air biasa kalau pakai partikel klorin atau lain2 elemen dlm air akan merosakkan enjin.

    Comment by cyberstokist — December 25, 2008 @ 4:26 am

  19. Mulai i.1.2009 saya tidak lagi membuka kelas online sehingga satu tarikh yg akan diberitau kelak. anda boleh e mail saya untuk maklumat lanjut.

    Comment by cyberstokist — December 25, 2008 @ 4:28 am

  20. Saya ingin tahu bila kelas online akan dibuka semula. Saya ingin mengikutinya

    Comment by Abd Kahar Kassim — January 31, 2009 @ 2:32 pm

  21. Terima kasih. Kepada peminat yang ingin belajar secara online bolehlah mendaftar mulai sekarang mengikut panduan dalam page ini. Kelas online kumpulan I akan bermula pada 15.2.09 dan kumpulam ke II pada 1.3.09.

    Comment by cyberstokist — February 3, 2009 @ 7:34 am

  22. hydrogen booster ni boleh dipakai dikereta toyota se carb saya tak dan adakah ia boleh dipindahkan ke kereta lain pulak. kalau boleh, saya confirm nak ikut belajar. lagi satu, saya tinggal di kk, sabah, ada ker barang2 tu di sini.

    Comment by tasha — April 23, 2009 @ 6:31 am

  23. Ya. cuma untuk makluman, mulai 1 mei ini kos pembelajaran bukan lagi RM60 tetapi RM100.

    Comment by cyberstokist — April 23, 2009 @ 6:57 am

  24. hi

    bende ni senang jek buat..mase kat sekolah dulu cikgu ada ajar mcmana nak buat benda ni..proses ni nama nya elektrolisis air..saya pun pernah buat benda ni..tapi saya rasa tiada perubahan..sama jek..dan yg paling saya angin ialah jaluran logam dililitkan pada acrylic tu semacam menghakis..bile dah menghakis,tiada lah cas elektrik dialirkan..benda ni saya tukar pula dgn kepingan besi yg besar..sama jugak,,meghakis..tempoh paling lama boleh guna benda ni 1 bulan,,lepas tu kena tukar lagi dia punya kepingan besi ni..dari situ dpt kita andaikan benda ni x berfungsi dgn baik dan mempercepatkan jangka hayat bateri kereta..kalau benda ni betul betul jd kenapa syarikat pengeluaran kereta x nak komersial kan benda ni..ni semua con…con…con..kalau berguna pun hanyalah hybrid car..yg tu betul boleh guna..sbb dia guna kan gas hidrogen utk menghasilkan elektrik dan seterusnya mengerakkan engin dgn kuasa elektrik tersebut..sbb tu hybrid car ni engin kecil dan x berapa power..so sy suggest kalau nak jimat minyak,guna my green oil..benda ni betul betul menjimat kan minyak,,selepas cubaan saya gagal dlm hydrogen booster, saya terus tukar ke produk ni..berkesan..ada apa apa pertanyaan sila hubungi sy di danisherffan@live.com

    0163611292

    Comment by yahya — July 31, 2010 @ 4:04 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

    October 2014
    M T W T F S S
    « Aug    
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  

    water for fuel, guna air ganti minyak.

    Blog Stats

    • 86,529 hits
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: