THE CYBER STOKIST, WHERE THE RETURN TO NATURE BEGINS.

ALAT PENJIMAT MINYAK DI MALAYSIA (BHG I)

baca juga tajuk : http://improve-your-gas-mileage/

Dalam pasaran di Malaysia sekarang, jenis magnatic yang banyak di pasarkan. Ianya murah, tetapi semua orang maklum bahawa magnetik tidak tahan lama dan penjimatan minyak tidak berkesan.

RM98.00250

RM98.00 RM250

99

RM99.00 RM80.00

RM85.00 RM88.00

RM88.00 RM800.00

RM60.00 RM70.00

selain dari itu alat penjimat minyak murahan yang tak kurang juga banyaknya dalam pasaran ialah dari jenis cecair aditive dan pill yang dicampurkan dalam tangki fuel atau pun minyak hitam. Alat ini juga kurang berkesan dan memerlukan kita kerap membelinya setiap kali mengisifuel.

baca tajuk : http://additif-dan-pill-minyak-merosakkan-enjin/

RM10.00 RM20.00

RM32.00 RM30.00

RM50.00 RM38.00 RM22.00 sebiji.

Disamping produk murahan ini ada dipasarkan pula sekarang alat jimat minyak yang berkonsepkan pensetabilan arus dayaletrik, ada yang memasarkannya secara MLM seperti jenama i-charge yang berharga sampai RM600 berbanding produk yang sama jika dibeli dari kedai hanya dibawah RM200.

RM30.00 RM100.00

RM150.00 RM120.00

RM595

RM80.00 RM600.00

RM65.00 RM137.00

RM48.00

20 Comments »

  1. Saya cuma nak komen sikit pasal produk i-charge ni.Saya pun belum guna lagi produk ni.Yang saya faham I-Charge ni ialah Voltage Stablizer,Dan ini adalah maklumat ttng produk tersebut.

    Fungsi dan Keberkesanan i-CHARGE

    * Menjimatkan petrol secara berkesan
    * Menstabilkan gerak balas RPM
    * Meningkatkan tork enjin (engine torque)
    * Meningkatkan kuasa motor enjin kereta
    * Mengoptimumkan fungsi alat-alat kelengkapan elektronik dalam kereta

    Semua kenyataan di atas d beritakan benar2 berlaku oleh testimoni pengguna. Tapi saya agak pelik bagaimana alat ini boleh menjimatkan minyak sedangkan ia adalah Voltage Stablizer.Namun begitu penggna tetap claim boleh jimat minyak. Apa pendapat anda?

    Comment by mozaz — July 31, 2008 @ 4:28 pm

  2. En Mozaz,
    i charge berfungsi mensetabilkan voltage, ertinya menguatkan power membakar. itu saja. ianya bukan fuel alternatif atau menolong fuel anda. Ianya mungkin boleh menjimatkan minyak sedikit. isunyanya ia mungkin cepat menghauskan beteri dan alternator. Dan harganya secra MLM amat tinggi. Anda boleh dapat model yang sama tapi nama lain dgn harga 2-3 ratus sahaja dari e bay.

    Comment by cyberstokist — August 1, 2008 @ 8:41 am

  3. Saya ingin cadangkan anda semua buat penyelidikkan dahulu…. Apa yang dikatakan oleh mozaz dan cyberstokist memang tepat.. saya nak kongsi dengan anda semua info tentang alat penjimat minyak, sila ke http://www.true-emall.com/2site/faq.html

    Comment by magnetizer — September 9, 2008 @ 8:02 pm

  4. Dari segi teknikal (bukan human factor), sekurang2nya ada 5 elemen dalan menjimatkan petrol:
    1: pendayakuatkan arus letrik eg jenis2 pensetabilan arus letrik i charge atau sebagainya. Tingkat peratus kekesanannya yet to be verified.
    2: menyelaraskan atom/proton fuel yg masuk ka kebok pembakaran eg jenis2 menggunakan magnatic forces. Juga tingkat peratus kekesanannya yet to be verified.
    3: penambahan bahanbakar dalam sistem pembakaran eg hydrogen gas. Tingkat keberkesanannya tak perlukan verifikasi kerana dah ada kereta hybrid hydrogen dalam pasaran.
    4: Vitamen fuel, jenis ini yang guna pill dan additif, tetapi kena beli selalu dan telah ada amaran tentang bahaya kesan sampingannya di Europe dan Brazil.
    5: I tell you when time comes

    Comment by cyberstokist — September 11, 2008 @ 3:17 am

  5. jadi apa alat yang betul betul boleh menjimatkan minyak? Beli kereta yang ada enjin jimat minyak spt vios,enjin ivtec,dan enjin yang latest tecnology

    Comment by kimi — March 1, 2009 @ 2:48 pm

  6. beli keta hybrid latest pun boleh jimat minyak, soalnya kos kereta tu lah…
    jadi kalau ada keta lama atau beli kereta lama pun boleh jimat minyak dgn hydrogen booster. Fikirlah nak belanja rm200k ke atau rm10k?

    Comment by cyberstokist — March 2, 2009 @ 6:17 am

  7. beli la kete yg kanak2 yg dok main tu..xgne minyak…mcm kete zaman batu tu…kecoh….pasal minyk je smpai wt blog….

    kene pk ms depan….bumi nie dh bp juta usianye?asik amik hasil dr perot bumi je….

    Comment by kelululilip — March 10, 2009 @ 4:33 am

  8. ye lah tu, kita ni pun bila mati jadi fosil dan selepas tu jadi sebahagian dari organic oil…..

    Comment by cyberstokist — March 11, 2009 @ 12:47 am

  9. INGIN KAN ALAT JIMAT MINYAK BERASAKAN AIR…???EMAIL SY biker_891985boyz@yahoo.com..hydrogen…jimat sehing 60%

    Comment by BIKER — February 2, 2010 @ 3:21 pm

  10. JIMATKAN MINYAK KETA ANDA DAN POKET ANDA??

    Produk jimat minyak menggunakan gas hidrogen
    Paling murah di pasaran
    Paling kecil di pasaran

    OneHydro..
    Jimat hingga 50%
    Hanya RM250 shj siap pemasangan!!

    call@sms me..cgu fendy 0139201974
    email me.. mdnooraffendy@yahoo.co.uk

    Comment by fen — August 17, 2010 @ 11:17 am

  11. kenapa susah sngt nak cri penjimat minyak.. aku pon ade jual..effective dan murah..call je no aku.. 0145091956

    Comment by amir — May 2, 2011 @ 6:33 am

  12. aku pun ada jual penjimat minyak Max Power Controller (MPC).harga RM239. Kalau pos tambah RM10.00 utk penghantaran.SMS/ call aku 013-3372659 (Shukri). Aku hantar guna kurier skynet. Insyaallah stok sentiasa ada.

    Comment by suksol — February 17, 2012 @ 11:48 pm

  13. aku pakai additif smpai skrg xde pape jd pn.lg jimat 30% ada la.dah la murah.nk tau aku beli kt mana emel jela firered_91@yahoo.com or 0172362146(mesej only haha)

    Comment by syukri — March 13, 2013 @ 8:56 am

  14. nak jimat minya sehingga 50%

    terus kekal dan alat tahan lama sepanjang hayat1

    hubungi saya pokjem kedah.0124377257

    gajet lain dari yg lain bohh!

    Comment by Mohamad Azwan bin Ahmad — May 14, 2014 @ 3:54 am

  15. 012-4377257 !
    jum tegok gajet ini d fb saya pokjem@yahoo.com.my

    Comment by pokjem@yahoo.com.my — May 14, 2014 @ 3:58 am

  16. PENJIMAT MINYAK PRODUK TERKINI DI PASARAN SIAP PASANG HARGA PRO

    MOSI RM 70 .UNTUK KAWASAN SEREMBAN ‘LUAR SEREMBAN TAMBAH KOS MINYAK UNTUK PERGI KE TEMPAT ANDA ‘ HUBUNGI 0176504850 TUAN MD ZAIN’TQ

    Comment by Halim Keluarga Jab — May 25, 2014 @ 3:27 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

    July 2014
    M T W T F S S
    « Aug    
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  

    water for fuel, guna air ganti minyak.

    Blog Stats

    • 83,518 hits
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: